• Deň ľudských práv

            14. 12. 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň ľudských práv .

            Medzinárodný deň ľudských práv sa od prijatia Všeobecnej deklarácie ľudských práv oslavuje 10. decembra. Práve pri príležitosti tohto dňa sme sa rozhodli si v rámci vyučovania pripraviť pre ôsmakov a deviatakov aktivity smerujúce k poznaniu ľudských práv a ich následnej ochrane. Vyučovanie kreatívnym spôsobom aj o takejto náročnej téme sa žiakom veľmi páčilo.

          • Mikuláš a Čertovská dobrota

            6. 12. 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš a Čertovská dobrota.

            Dňa 06.12.2023 neobišiel Mikuláš ani našu školu. Pred jeho príchodom si však žiaci užili predstavenie Divadla D- Áčko s názvom Čertovská dobrota, ktoré ich poriadne rozosmialo a zabavilo. A ako všetci dobre vieme,  čert sa pozná s Mikulášom, a tak už stačilo len, aby čert trikrát zvolal slovo ,,Mikuláš" a ten sa zrazu zjavil aj s mechom plným balíčkov sladkostí. Ej, to bolo radosti!

          • Workshop organizácie InTYMYta

            6. 12. 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop organizácie InTYMYta.

            Mladí ľudia majú právo na informácie, vzdelávanie, bezpečie aj zdravie. Vzťahová a sexuálna výchova pomáha mať kritické myslenie, komunikačné zručnosti, poznať svoje telo, mať k nemu pozitívny vzťah a  starať sa oň po celý život. Pomáha rozumieť lepšie svojim pocitom a prežívaniu, bezpečne objavovať svoju identitu, vyhodnotiť riziká a robiť zodpovedné rozhodnutia vo svojich vzťahoch.

            V stredu 29.11.2023, k nám prišli lektori z Intymyty, ktorí si pripravili workshop pre žiakov 8. a 9. ročníka. Tento workshop žiakom poskytol potrebné informácie na podporu ich bezpečia a zdravia.

            Ďakujeme!

             

          • Exkurzia na Miestnom úrade MČ Nad Jazerom

            5. 12. 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia na Miestnom úrade MČ Nad Jazerom.

            V piatok 1. decembra sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka našej školy zúčastnili exkurzie na Miestnom úrade MČ-Nad jazerom. Srdečne ich privítala ich pani prednostka, Ing. Jana Janotková. Svojím zaujímavým výkladom zoznámila našich žiakov s priestormi úradu, jeho vnútorným fungovaním a oddeleniami. V priestoroch knižnice sa žiaci dozvedeli mnoho zaujímavého o mestkej časti ako aj o našom meste, pričom tieto vedemosti nakoniec zúžitkovali v krátkom kvíze. Zlatým klincom exkurzie bola návšteva pani starostky, Ing. Mgr. Lenky Kovačevičovej, ktorá našich žiakov vrúcne privítala. Vďaka nej sa celé stretnutie nieslo v priateľskej a uvoľnenej atmosfére. Pani starostka dokonca dovolila ôsmačke Norme si posedieť v jej kresle a na chvíľu si vyskúšať starostovské povinnosti. Ďakujeme pani prednostke a pani starostke za skvelú prehliadku a za ich čas!

            uč. L. Hedmeg

          • Prednáška o drogách

            2. 12. 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška o drogách.

            Dňa 30.11.2023, sa žiaci 7., 8., a 9. ročníka zúčastnili prednášky o drogách, ktorú na našej škole realizovali pracovníčky RÚVZ v Košiciach v spolupráci so Zdravými regiónmi, za čo im ďakujeme. Počas tejto prednášky sa žiaci dozvedeli množstvo informácií o legálnych a nelegálnych drogách, o tom ako vyzerajú, či aký majú účinok na organizmus - na psychické a fyzické zdravie. Zároveň sa dozvedeli, ako dokážeme rozpoznať drogovo závislého človeka a ako odmietnuť drogu. Medzi žiakmi kolovala maketa omamných a psychotropných látok, kde mohli vidieť, ako daná droga vyzerá. Prednáška bola veľmi prínosná a my sme zas o čosi múdrejší.

          • Benefičný koncert Veľa lásky

            1. 12. 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Benefičný koncert Veľa lásky.

             

            Veľa lásky, tak presne takto nazval organizátor Občianske združenie Milan Štefánik svoj benefičný koncert, ktorý sa konal 29.11.2023 v košickom Kulturparku. Keď nám prišla pozvánka, mysleli sme si, že Cigánski diabli bude to najviac, na čo sa tešíme, ale už po príchode na miesto konania sme si uvedomili, že tak skvelo zorganizovaných akcií je naozaj málo - hneď po príchode sme sa potešili z darovaných tričiek s logom podujatia, z maľovania na tvár a rôznych umeleckých techník v rámci tvorivých dielní, z chutného občerstvenia a parádneho foto kútika. Samotné hudobné vystúpenia, či už Cigánskych diablov, Komajoty či Sama Tomečka, sme si naozaj poriadne užili, až sme nechceli ísť domov. Ďakujeme veľmi pekne za pozvanie!