• Osveta o hygiene rúk a dentálnej hygiene

            26. 9. 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Osveta o hygiene rúk a dentálnej hygiene.

            Našu školu dňa 25.09.2023, opätovne navštívili asistentky podpory zdravia z organizácie Zdravé regióny, aby našim prváčikom ukázali, ako si správne umývať rúčky a zúbky. Deti boli fascinované maketou umelého chrupu, ktorého čistenie si mohli vyskúšať. Následne umytím zúbkov v praxi ukázali, čo sa počas osvety o dentálnej hygiene naučili. Žiakov zaujala aj ďalšia zaujímavá pomôcka - lampa, ktorej sa spočiatku báli, ale stačilo, že nabral odvahu prvý žiak a hneď pokračovali aj ostatní v odkontrolovaní, či si správne umyli svoje ruky.

          • Návšteva včelára

            23. 9. 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva včelára.

            V utorok, 19.9.2023, sme mali jedinečnú možnosť bezprostredne nahliadnuť do života včiel. Zavítal k nám pán včelár z MINI farmy, ktorý deťom pútavo rozprával rôzne zaujímavosti z ich života. Oboznámil nás so základnými pojmami a činnosťami, ktoré musí včelár počas celého kalendárneho roka vykonávať na správne fungovanie úľa a chod včelej rodiny. Zoznámil nás s pomôckami potrebnými pre prácu včelára. Žiaci mali možnosť ochutnať sladký kvalitný med a na pamiatku si vytvorili z včelieho vosku vlastnú svečku. Ďakujeme za výnimočný zážitok!

          • Detská Romaversitas

            3. 9. 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Detská Romaversitas.

            Už po piatykrát sa v priestoroch Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove konala Detská Romaversitas, ktorú organizovalo Občianske združenie ĎAKUJEM- ,,PAĽIKERAV". Zúčastnilo sa jej aj 13 našich žiakov, ktorí po jej úspešnom absolvovaní získali titul ,,Bakalárček". V rámci štúdiá sa venovali rómskej kultúre, rómskej literatúre a rómskemu jazyku, ale hlavne rómskej histórií v nadväznosti na rómsky holokaust.

            OZ Paľikerav