• Návšteva zo Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej a sociálnej

            22. 1. 2024

            Nedávno sme mali návśtevu z obľúbenej strednej školy, ktorej štúdium už absolvovalo niekoľko našich šikovných žiakov.

            Súkromná stredná odborná škola pedagogická a sociálna, Požiarnická 1 v Košiciach začala svoju činnosť v roku 2005. Za jej zrodom stojí Mgr. I. Adamová, ktorej hlavným cieľom bolo, a naďalej ostáva, zmeniť rigidné myslenie a predsudky väčšej časti spoločnosti o rómskej národnostnej menšine. Škola dáva šancu na vzdelanie všetkým, bez zbytočných predsudkov a odmieta akúkoľvek formu segregácie.

            Naši žiaci boli oboznámení s možnosťami štúdia odborov, formou prijímacích skúšok, možnostiach praxe po ukonćení školy…

            Pedagogickým zamestnancom strednej  školy veľmi pekne ďakujeme za návśtevu, ľudské a pútavé rozprávanie.

             

            Študijné odbory:  sociálno - výchovný pracovník

                                        pedagogický asistent

                                        učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo

             

            uč. M. Šenkýr

          • Nádych a výdych...

            22. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Nádych a výdych....

            Hodina prírodovedy vo štvrtom ročníku na tému dýchacia sústava prebiehala rôznymi aktivitami. Skladanie drevenej skladačky, fúkanie do pierok a bublifuku, výroba pľúc zo sáčkov a slamiek. Zážitkové učenie, pomocou ktorého si žiaci vedia lepšie predstaviť činnosť pľúc a celej dýchacej sústavy. Vyrobili si aj pomôcku ako predchádzať infekčným chorobám horných dýchacích ciest a zopakovali si čo robiť keď kýchame, kašleme...

            p. uć. M. Kučková

          • Kostra

            16. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Kostra.

            Pani zástupkyňa S. Kučková kreatívnym spôsobom prepojila hodiny výtvarnej výchovy a prvouky, a takouto hravou formou druhákov oboznámila aj s témou kostry ľudského tela. 

          • UEFA Disney Playmakers

            16. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album UEFA Disney Playmakers.

            Dievčenský futbalový krúžok v rámci UEFA Disney Playmakers pokračoval v týchto dňoch ďalšou kapitolou z metodiky SFZ vytvorenej na motívy rozprávky Frozen. A tak ako je u dievčat obľúbená práve táto rozprávka, tak sa im zapáčili jednotlivé aktivity, ktoré si v rámci daného krúžku môžu vyskúšať a užiť. 

          • Bachtaľi Karačoňa!

            15. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Bachtaľi Karačoňa!.

            Nultý ročník súťaźe “Bachtaľi Karačoňa!”, ktorý organizovalo OZ Ďakujem - „Paľikerav”, sa niesol v krásnej, uvoľnenej vianočnej atmosfére. Do súťaže sa okrem žiakov našej školy zapojili aj žiaci zo ZŠ Kecerovce a ZŠ Veľká Ida. Porotu osviežila účasť pedagóga a hudobníka Dezidera (Deška) Baloga, ktorý na záver súťaže zahral a zaspieval niekoľko piesní, ktoré publikum a súťažiaci opätovali tancom, spevom a búrlivým potleskom.

            Výsledky súťaže:

            V kategórii spev - sólo: 3. miesto: Tomáš Badžo - SZŠ Galaktická 9, Košice

              2.  miesto: Lívia Žigová - ZŠ Veľká Ida

              1. miesto:  Dominika Rybárová - SZŠ Galaktická 9, Košice

            V kategórii zbor/skupina: 2. miesto: Viktória Kočmárošová, Nikoleta Czisárová a Vanesa Kančiová     - ZŠ Veľká     Ida

                2. miesto: GalaBAND, SZŠ Galaktická 9, Košice

                1. miesto: Kevin Janičo a Peter Gábor, ZŠ Kecerovce

             

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa spolupodieľali na realizovaní súťaže. Žiakov našej školy na súťaž pripravil p. uč. Šenkýr. Priestor vianočne vyzdobili p. vychovávateľky Z. Zubková a V. Šandorová so žiakmi SŠKD. Ďakujeme a tešíme sa opäť o rok! :)

          • Planetárium

            15. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Planetárium .

            Posledná zastávka štvrtákov na ceste vesmírom bohužiaľ nebola raketou. Dňa 5.12.2023 cestovali električkou č. 9 do Planetária pri CVČ na Popradskej ulici v Košiciach. Pri vchode do budovy ich neprivítal mimozemšťan, ale Mimoň. Kým čakali na vstup do rakety, prezreli si prírodovedný kútik plný zvieratiek. A let začína! Usadili sa do pohodlných kresiel, svetlo sa zhaslo a ich oči sa upreli na strop kupoly. Po prvotnom strachu z tmy si v pohodlí zopakovali učivo o hviezdach, Slnku, mesiaci a planétach. Z tejto návštevy mali veľkú radosť a natešení sa vrátili späť do školy.  

            p. uč. M. Kučková

          • Dentálna hygiena s Curaproxom

            11. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Dentálna hygiena s Curaproxom.

            Dňa 09.01.2024 navštívili našu školu zástupcovia spoločnosti Curaprox v rámci spolupráce s organizáciou Zdravé regióny, aby pre našich tretiakov a štvrtákov zrealizovali osvetu o dentálnej hygiene. Zúčastnené pani doktorky sa v rámci svojej zubnej ambulancie venujú detským pacientom, a tak vedeli veľmi zaujímavým a pre žiakov zrozumiteľným spôsobom odprezentovať tému starostlivosti o zúbky.

          • Kolektívna vina

            11. 1. 2024

            Kolektívna vina- to je názov hry, ktorú o transfere Nemcov po druhej svetovej vojne vytvorili vedkyne zo Slovenskej akadémie vied, a práve jej autorky Lucia Heldáková a Klara Kohoutová navštívia 16.01.2024 našu základnú školu a obohatia tak deviatakom ich hodinu dejepisu. Máme z tejto návštevy veľkú radosť. 

          • Hravá matematika

            9. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hravá matematika .

            Hravá matematika je súčasťou výchovno- vzdelávacieho procesu v 1.B triede, ktorú vedie pani učiteľka Nikola Harakályová. Využitie rôznych didaktických pomôcok žiakom pomáha k ľahšiemu porozumeniu matematických predstáv a zároveň ich takáto hravá forma vzdelávania viditeľne baví.

          • Vianočné pečenie

            9. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné pečenie .

            Pred Vianocami sa pani vychovávateľka Zuzana Zubková podelila s tretiakmi o svoj rokmi overený recept na výborné linecké koláčiky. Po ich upečení si žiaci koláčiky pekne zabalili do vrecúšok, na ktorom nechýbal odkaz ,,Bachtaľi Karačoňa" a vzali domov na ochutnávku. 

          • Vianočné tvorenie na druhom stupni

            7. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tvorenie na druhom stupni .

            Tvorenie vianočných ozdôb na druhom stupni sa okrem iného nieslo aj v znamení spolupráce- s nápadom prišla pani zástupkyňa S. Kučková, pán školník narezal a pospájal nepotrebné dosky zo starých šatníkových skriniek, ktoré následne žiaci natreli a žiačky zas namaľovali časti tváre, obliekli čiapky a šály, nakoniec zabalili a priložili ,,darček". Táto aktivita ich všetkých veľmi bavila a s výsledkom boli nadmieru spokojní. 

          • Vianočné ozdoby z voskoviek

            6. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné ozdoby z voskoviek.

            Pani učiteľka Martina Kučková si spolu so svojimi štvrtákmi prichystala vianočné ozdoby v tvare perníčkov, ktoré vyzerajú naozaj chutne, veď koniec koncov aj sa piekli. Chutiť by však nechutili, hoc oku naozaj lahodia. Pod rukami týchto žiakov našli voskovky nové, ďalšie využitie a vznikli z toho takéto nádherné vianočné ozdoby. 

          • Vianočné tvorenie

            6. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tvorenie.

            Viete si predstaviť obdobie pred Vianocami bez tematicky ladených tvorivých dielní? Ani my nie. Dôkazom toho sú aj šikovní žiaci 1. B a druhého ročníka, ktorí nám pod vedením pani vychovávateľky Rozálie Klempárovej ukázali, aké krásne vianočné ozdoby sa dajú vytvoriť napríklad pomocou šišiek či papiera.