• Východoslovenské múzeum

            24. 2. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Východoslovenské múzeum.

            Nie sme schopní všetko vidieť, všetko počuť a všetko si pamätať. Na to slúžia pre ľudí okrem médií i vzdelávacie inštitúcie ako múzea, ktoré nám ponúkajú dôkazy o vývoji vedy a techniky, umení i prírode a „učia“ nás o ich minulosti.

            Východoslovenské múzeum nám odhalilo tajomstvá živej a neživej prírody. Mali sme možnosť vidieť krásu prírody od pozostatkov kostry mamuta, cez preparáty lesných zvierat, až po niekoľko milimetrový diamant. Získali sme ďalší zážitok, nové poznatky a stálo to za to.

             Žiaci 4. ročníka,  tr. uč. Mgr. M. Kučková a Mgr. Viera Šandorová 

          • Valentínska diskotéka s cukrovou vatou

            17. 2. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínska diskotéka s valentínskou cukrovou vatou.

            Na sviatok svätého Valentína pani vychovávateľky z ŠKD pripravili pre deti krásne popoludnie. Takou určite bola "Valentínska diskotéka". K  tomu určite patria pekné a veselé pesničky, tanec a sladké prekvapenie. Žiaci si pochutnali na čerstvej cukrovej vate, ktorá deťom veľmi chutila. Pani vychovávateľky  si tak mali možnosť po prvýkrát vyskúšať výrobník cukrovej vaty. (Ďakujeme zriaɗovateľom školy za zakúpenie toho úžasného stroja). Všade vládla super nálada a ozýval sa veselý smiech a vrava. Deti odchádzali domov s dobrou náladou, veď prežili veľmi pekné popoludnie.

            p. uč. V. Šandorová

          • Valentín na našej škole bol slávený s múdrosťou známych osobností

            16. 2. 2024

            Svätý Valentín ako patrón zaľúbených, ale aj milujúcich rodičov, priateľov, čiže patrón všetkých, ktorí sa majú radi žil v treťom storočí nášho letopočtu, čo je už dosť dávno. Od tých čias sa v histórii nášho ľudstva zaznamenalo veľa vyjadrení o láske v podobe citátov.

            Na našej škole sme to so žiakmi druhého stupňa spojili a vytvorili škatuľu ctátov - múdrostí o láske, ktoré v rámci posledných minút piatej vyučovacej hodiny porozdávali učiteľom a svojim spolužiakom. Tí si mali vytiahnuť z krabice jednu ,,Valentínku” a buď si ju nechať pre seba, alebo darovať niekomu ďalšiemu.

            Ďakujem žiakom druhého stupňa za prípravu a zrealizovanie pekného VALENTÍNSKEHO DŇA na našej škole. Michaela Harkabusová, Lucia Dunová, Samuel Dani, Igor Hricko, Viktor Šidelka, Róbert Balog, Sebastián Šidelka.

            Na prvom stupni si žiaci vytvorili Valentínky pre svoje rodiny. Pristupovali k tvorbe s plnou vážnosťou a láskou, čo sa odzrkadlilo na samotných Valentínkach.

            p. uč. N. Suranovská

          • Hurá do múzea!

            16. 2. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hurá do múzea!.

            V piatok 16. februára, žiaci piateho a šiesteho ročníka navštívili zaujímavú výstavu "Príroda Karpát" organizovanú Východoslovenský múzeom. Pozrieť si mohli mnoho exponátov, medzi nimi aj Košický meteorit, skamenelé kosti mamuta, vzácne vzorky nerastov, či vypreparované živočíchy.

            p. uč. Hedmeg

          • Valentín v ŠKD

            16. 2. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentín v ŠKD.

            Na Valentína si deti v ŠKD, v prvom oddelení, spestrili výrobou valentínskych chuťoviek. Urobili paradajkové srdiečka, syrové metly, lienkové snacky ale aj niečo sladké - piškóty s banánmi v čokoláde. Deti si to užívali, ale najviac sa tešili, keď to už bolo hotové a mohli ochutnávať.

            Vychovávateľka Zuzka

          • Ako funguje naše telo

            7. 2. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ako funguje naše telo.

            Sklíčko, balón, slamky a model srdca bol hotový. Obehová sústava sa u štvrtákov učila nielen z učebnice, ale aj encyklopédie a internetu. Vyskúšali si aj model reálneho srdca a vyfarbovali ho na papieri. Zmerali si svoj tep a pomocou tlakomeru sa dozvedeli, aký majú krvný tlak. Nakoniec si vyskladali puzzle omaľovánku cievnej sústavy človeka a s pomocou autíčka sa zahrali na zložky krvi.

            p. uč. M. Kučková

          • Karneval

            7. 2. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval .

            Karneval v našej škole  sa konal v piatok, 2. februára a zúčastnili sa ho žiaci 1. stupňa. Jeho veselú atmosféru však bolo cítiť už niekoľko dní predtým. Hneď po naobedovaní sa začal v oddeleniach ŠKD pravý karnevalový ošiaľ spojený s obliekaním, maľovaním a upravovaním karnevalových masiek od výmyslu sveta. V úvodnej promenáde sa všetci snažili čo najviac zaujať, veď na pripravených stoloch lákali zaujímavé ceny pre tých najlepších. Odmenu si mohli vybrať najmä tie masky, ktoré boli vymyslené a vlastnoručne zhotovené. Porota si pozorne všímala aj tanečné kreácie detí a tí najlepší si vytancovali špeciálne ceny. Aby nikto neodišiel smutný, každá maska bola na záver odmenená sladkosťou. Deti si karneval veľmi pochvaľovali, za čo patrí poďakovanie všetkým, kto sa akokoľvek pričinil na jeho príprave.

            ​​​​​​​p. uč. V. Šandorová

          • Ďakujeme za návštevu, Gitana!

            6. 2. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ďakujeme za návštevu, Gitana!.

            Po polročnom snažení sa, čakala našich žiakov odmena - koncert známej speváčky Gitany, ktorej krásny hlas a temperamentná hudba roztancovali okrem žiakov aj našich učiteľov, či zúčastnených rodičov. Pridanou hodnotou však boli aj motivačné príhovory tejto pani speváčky pomedzi jednotlivé pesničky, ktorými nás všetkých povzbudila k plneniu snov. Bol to krásny zážitok, na ktorý tak skoro nezabudneme. ĎAKUJEME!!!

          • Literárny piknik s Marošom Balogom

            2. 2. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Literárny piknik s Marošom Balogom.

            Naši žiaci sa pravidelne zúčastňujú literárnych aktivít Knižného klubu Paľikerav a nebolo tomu inak ani počas nedávnej návštevy šéfa Rómskeho literárneho klubu Maroša Baloga, ktorý im porozprával nielen o svojom vzťahu k literatúre, ale aj o ďalšej zbierke poézie a prózy, ktorú vydali. Podelil sa s nimi aj o informáciu, že v tejto zbierke môžu nájsť aj básne ich rovesníčky a podporil ich v tom, aby sa nevzdávali svojich snov a pracovali na nich. Besedu už tradične zakončil gitarou a spevom, čím len podporil príjemnú atmosféru, ktorá sa celou akciou niesla.