• Známe osobnosti čítali deťom našej školy

            25. 1. 2019

            Známe osobnosti čítali deťom našej školy. Prišiel k nám pán prezident Andrej Kiska, herečka Janka Kovalčiková zo seriálu Oteckovia, Ondrej Kandráč s manželkou, predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka či UsmievAnka, kapela Nocadeň, herečka Anikó Vargová,moderátor Richard Herrgott .

            Na škole pôsobí knižný klub Paľikerav, ktorý sa rozhodol pre vznik detskej knižnice. „Regály sa nám zapĺňajú pomaly, a tak sme sa rozhodli osloviť známe osobnosti cez sociálnu sieť. Žiadna naše pozvanie neodmietla,“ uviedla Renáta Pankievičová z Občianskeho združenia Ďakujem – Paľikerav. Podľa nej je čítanie pre rómske deti dôležité a účasť osobností môže byť jeden z motivačných faktorov. Každá zo známych osobností so sebou priniesla aj nejaké knihy.

          • HC KOŠICE NA NAŠEJ ŠKOLE

            25. 1. 2019

            Na našu školu zavítali reprezentanti HC Košice, a to doslova všetkých postov: výkonný riaditeľ Rastislav Rusič, tréner Peter Bartoš, hokejový útočník Roman Žitný a manažér Vojtech Petty.  Cieľ ich návštevy bol rovnako výnimočný, ako návšteva samotná: čítanie rozprávok rómskym deťom.

             

            Kým naši hokejisti čítali pútavé príbehy v slovenskom jazyku, prítomné rómske vysokoškoláčky v rómskom jazyku. Deti mali rozhodnúť, kto čítal krajšie, no k hodnoteniu nakoniec vôbec nedošlo – v čarovnej atmosfére na to všetci zabudli :) ... Rovnako, ako na scenár celej návštevy, ktorá sa nakoniec odohrávala úplne neplánovane a spontánne. „V tejto práci prevláda improvizácia,“ usmievala sa spokojne Renáta Pankievičová z Občianskeho združenia Ďakujem – Paľikerav „Čítanie je pre rómske deti nesmierne dôležité a práve účasť osobností uznávaného hokejového klubu môže byť jedným z motivačných faktorov pre našich zverencov. A to nielen pre čítanie. Za túto účasť sme preto všetci nesmierne vďační.“

            Po čítaní rozprávok nasledovala beseda, v ktorej sa na Petra Bartoša a Romana Žitného valila otázka za otázkou. Chlapcov zaujímalo, ako hokejisti trénujú, dievčatá aj to, koľko zarábajú.   

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

            20. 4. 2015

            Cieľom svetového dňa vody je pripomínať si dôležitosť a význam vody, upozorňovať na jej stav a ochranu. Oboznámili sme sa s rozdelením vôd, nebezpečenstvom kyslých dažďov, kolobehom vody a zaujímavosťami. Určili sme pH vody z vodovodu. V závere prebehlo malé vodné kvízovanie :)

        • Medzinárodný deň Rómov
          • Medzinárodný deň Rómov

            9. 4. 2015

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov, riaditeľka školy zorganizovala krátke stretnutie pedagógov, zamestnancov školy a žiakov, na ktorom mala krátky príhovor aj naša pani zriadovateľka. Túto príležisť pani riaditeľka využila aj na ocenenie žiakov, ktorí našu školu úspešne reprezentovali na Dni učiteľov. 

        • Deň učiteľov
          • Deň učiteľov

            9. 4. 2015

            „Jeden deň s dobrým učiteľom je viac ako tisíc dní usilovného samoštúdia.“
            (J. A. Komenský)

            Tieto i podobné citáty slávnych odzneli na oslave Dňa učiteľov, ktorú pripravila mestská časť spolu s Kultúrnym strediskom Jazero. 

            Súčasťou slávnostného popoludnia bolo aj oceňovanie pedagógov titulom "Najlepší pedagóg roka", ktorým bola ocenená aj naša pani riaditeľka Mgr. Emília Fecková. Touto cestou jej srdečne blahoželáme :) Kultúrny program obohatili aj žiaci našej školy pod vedením pani vychovávateľky Rozálie Klempárovej a pána učiteľa Mgr. Marcela šenkýra, ktorých vystúpenie zožalo obrovský úspech a sme na nich právom veľmi hrdí. 

             

        • Vítanie jari - "Morena"
          • Vítanie jari - "Morena"

            6. 4. 2014

            Dnes sa naši žiaci I. stupňa v SŠKD lúčili so zimou a privítali jar. Morenu, ktorú zostrojili žiaci 4. ročníka sme v sprievode ostatných žiakov vyprevadili spevom až k rieke Hornád, zapálili ju a hodili do vody dúfajúc, že s ňou odpláva všetko zlé. Prúd vody odnášal Morenu ďalej a ďalej, ale slnku sa akosi nechcelo ukázať svoje lúče. Preto sme ho vyvolávali rôznymi pesničkami a riekankami, aby sa jar mohla ukázať v plnej paráde. Viac fotiek si môžete pozrieť v našom fotoalbume. 

        • Divadelné predstavenie
          • Divadelné predstavenie

            20. 4. 2014

            Dnes sa žiakom našej školy rozosmiali očká, ba niektorí sa neubránili ani smiechu... pri sledovaní divadelného predstavenia ,,Zlatá podkova" . A čo sme si z toho odniesli ? Okrem krásneho kultúrneho zážitku aj pekné ponaučenie: ,,Ľudská láska a priateľstvo je naväčšie bohatstvo na svete." heart

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

            20. 4. 2014

            Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v oblasti umeleckého prednesu. Recitátori a kolektívy svojím repertoárom a interpretáciou hlbšie spoznávajú literárne hodnoty a zoznamujú s nimi širšiu verejnosť. Školské kolo súťažnej prehliadky sa uskutočnilo 20.03.2014. Úspešným žiakom pani riaditeľka pred celým kolektívom školy odovzdala diplom a odmenu. Naši najúspešnejší žiaci: Melisa Šidelková (3.A), Monika Gulášová (6.) a Džesika Rybárová (6.) nás budú reprezentovať dňa 7.4.2014 na okresnom kole tejto súťaže.

        • Karneval 2014
          • Karneval 2014

            29. 3. 2014

            Dňa 19.02.2014 (v stredu) prišli do školy niektoré deti v maskách a na ich tvárach sme videli úsmev. Žiaci I. stupňa mali v popoludňajších hodinách karneval, ktorý sa uskutočnil v našej školskej jedálni. Žiaci si chystali masky niekoľko dní vopred v odeleniach SŠKD a na hodinách výtvarnej výchovy. Po príprave masiek a miestnosti sa začal tancujúci kolotoč masiek plných nápadov. A čo sme tam všetko zbadali? Kvietky, princezné, hrdinovškriatkov elfov, bosorku a masky mali aj niektoré pani učiteľky.  wink Najlepšie masky (bosorka a dvaja rytieri) boli odmenené sladkosťou. Víťazov môžeme vidieť na fotke. Ďalšie fotky z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume...