• Tretiaci a informatika

            8. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tretiaci a informatika.

            Pani učiteľka Suranovská si pre svojich tretiakov pripravila zaujímavú aktivitu, ktorej cieľom bolo oboznámiť ich s počítačovým Skicárom. Vyskúšali si nakresliť rôzne farebné obrázky, ktoré si následne uložili. Začiatky práce s počítačom sú bezpochyby náročné, avšak využívanie tohto programu je dobrý spôsob, ako s tým u detí začať. 

          • Vesmír očami detí

            6. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí.

            Naši žiaci sa pod vedením pani vychovávateľky Šandorovej zapojili do výtvarnej súťaže Vesmír očami detí, kde mohli naplno využiť svoju fantáziu a ukázať svoj umelecký talent. Oficiálne výsledky súťaže síce ešte nevieme, ale pre nás sú už teraz víťazmi všetci zapojení. 

          • Futbalový turnaj

            4. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbalový turnaj.

            Pár dní pred Veľkou nocou sa v našich priestoroch konal Priateľský futbalový turnaj, ktorý organizovalo ETP Slovensko. Okrem nás sa ho zúčastnili ďalšie štyri tímy, ktoré medzi sebou bojovali o víťazstvo. V celkovom poradí náš tím síce skončil štvrtý, ale sme o to viac motivovanejší do ďalších športových podujatí. 

          • Poď hrať ping - pong

            2. 4. 2024

            Pri nápise ,,Our school is cool" sa pre žiakov vytvoril krásny priestor, ktorý si žiaci môžu užívať plnými dúškami cez prestávky. Ak nechcú len tak sedieť či oddychovať s knihou v ruke, môžu si medzi sebou zahrať ping- pong. Párkrát sa k nim už pridali aj učitelia, čo robí tieto súboje ešte zaujímavejšími. 

          • Beseda so spisovateľom Dávidom Králikom

            2. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľom Dávidom Králikom.

            Dňa 26.03.2024 poctil našu školu svojou návštevou spisovateľ Dávid Králik, ktorý sa našim žiakom venoval 6 vyučovacích hodín. Besedy s ním boli tematicky rozdelené do 3 častí podľa názvov jeho kníh: Králiček, Jablko a Tukan, a tým aj vekovo prispôsobené žiakom. Tieto besedy však boli veľmi akčné, spievalo sa, tancovalo, kreslilo, tvorilo, čítalo, počúvalo, ba i lietalo. Bol to obrovský zážitok, pochvaľovali si žiaci i zúčastnení pedagógovia. Ďakujeme veľmi pekne za to, že ste si vybrali práve našu školu. 

          • Podporujeme talenty

            29. 3. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Podporujeme talenty.

            Sviatky, nesviatky, termíny treba stihnúť, ideálne ešte s pár dňovým predstihom. Tento rok sme sa rozhodli prihlásiť do štipendijného programu Divé maky troch našich talentovaných žiakov - Mišku, Dominiku a Riška. Vynikajú športovým, umeleckým i vzdelávacím talentom. Pán učiteľ Šenkýr venoval veľa času príprave kvalitných podkladov k prihláškam do tohto štipendijného programu a my dúfame, že sa Divé maky rozhodnú práve pre nich. Za pomoc ďakujeme aj triednym pani učiteľkám Kučkovej a Suranovskej. 

          • Veľkonoční pomocníci z VÚB banky

            29. 3. 2024

            Pani vychovávateľky Vierka a Zuzka aj pred veľkonočnými sviatkami mysleli na svojich žiakov a motivované úspechom vianočnej pomoci z VÚB banky sa rozhodli prihlásiť aj do výzvy o veľkonočný nákup. Pomocníci z VÚB banky si vybrali príbeh dvoch ich žiakov a darovali im krabice plné zdravých potravín, ktoré patria k Veľkej Noci. Mať prosociálne zmýšľajúcich pedagógov je veľkou výhrou pre našich žiakov a celú našu školu.

          • Medzinárodný deň učiteľov

            28. 3. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň učiteľov.

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa učiteľov si Rodičovská rada pripravila pre učiteľov veľké prekvapenie. Za výdatnej pomoci žiakov, s ktorými boli vopred dohodnutí, sa Galaktickou ulicou ozývalo skandovanie ĎA-KU-JE-ME, ktoré patrilo práve našim učiteľom. Zástupca žiakov Daniel Džuga i predsedníčka Rodičovskej rady pani Anna Daniová vo svojich prejavoch poďakovali učiteľom za skvele odvedenú prácu, za pomocnú ruku i spoluprácu a podotkli, že lepšiu školu si ani nemohli priať. Za spoluprácu kolegom učiteľom poďakovala aj pani riaditeľka Bystrianska a pozvala ich na malé občerstvenie. Na záver považujeme za dôležité dodať, že mať tak aktívnu Rodičovskú radu je pre našu školu veľkým prínosom, ďakujeme. 

          • Svetový deň vody

            28. 3. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody.

            22. marec je už od roku 1993 dňom, kedy Organizácia spojených národov upriamuje pozornosť ľudstva na význam a dôležitosť vody. Voda je najrozšírenejšou látkou na Zemi, pokrýva viac ako 70 % zemského povrchu.Na druhom stupni našej školy sme si tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami na vyučovacích predmetoch.

            Na hodinách biológie žiaci tvorili projekty, na informatike  vyhľadávali  informácie o tomto veľkom dni a následne vytvárali prezentácie. Na hodine fyziky sa pustili do pokusov, kde bola hlavná ingrediencia voda. Hudobná výchova bola takisto tematická, kde žiaci veselo zaspievali Paš o paňori.

          • Tajomné detské príbehy Vanesy a Sama

            28. 3. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tajomné detské príbehy Vanesy a Sama.

            Naši žiaci Vanesa Lakatošová a Samo Dani dostali obrovskú príležitosť odprezentovať svoju vlastnú prozaickú tvorbu v Bratislave v rámci programu 𝑬𝒑𝒐𝒏𝒚𝒎 )), čiže prehliadky literárnej tvorby z rezidenčných výmen 𝑬𝒑𝒊𝒄 𝑹𝒆𝒔𝒊𝒅𝒆𝒏𝒄𝒊𝒆𝒔, kde okrem iného spolu s autorkou Evou Lukou diskutovali o tvorbe tajomnej atmosféry v literatúre pre deti a mládež. Za svoju tvorbu si vyslúžili uznanie a pochvalu od zúčastnených divákov z umeleckej obce. Z Bratislavy sa im ani na druhý deň nechcelo odísť, a tak si ešte užili návštevu Šmolkovskej dediny a po ceste domov aj salaš Krajinka pri Ružomberku.

          • Noc s Andersenom IV.

            27. 3. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom IV..

            Na túto špeciálnu príležitosť sme pre Snehovú kráľovnú z Andersenovej rozprávky pripravili krásne biele kráľovské kreslo, na ktoré sa mohli posadiť všetci tí, ktorí si chceli aspoň na chvíľu vyskúšať rozprávkový kráľovský život. A aby sa podčiarkla rozprávková atmosféra, žiaci si vyrobili vlastné zrkadielka. Cesta rozprávkovou krajinou cez jednotlivé aktivity našich žiakov nesmierne bavila, pripravený program si užívali plnými dúškami. A už teraz sa tešíme na nasledujúci ročník Noci s Andersenom. 

          • Noc s Andersenom III.

            27. 3. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom III..

            Na túto špeciálnu príležitosť, akou bez pochyby Noc s Andersenom je, si naše pani učiteľky a páni učitelia pripravili pre svojich žiakov množstvo hier a súťaží súvisiacich s tvorbou a životom Hansa Christiana Andersena, ktoré rozložili po celej budove školy. Každý z nich chcel vyhrať, no nakoniec všetci pochopili, že víťazmi sú všetci zúčastnení. 

          • Noc s Andersenom II.

            26. 3. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom II..

            Keby Hans Christian Andersen ešte žil, bol by určite dojatý z toho, aké obrovské množstvo ľudí si naňho 22. marca spomenulo, vzalo do ruky jeho knihy a čítalo si z nich. V našej škole v ten deň čítali učitelia žiakom, žiaci učiteľom, starší žiaci mladším i mladší starším. A to len podčiarkovalo rozprávkovú atmosféru, ktorou sa tento deň niesol. 

          • Noc s Andersenom I.

            26. 3. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom I..

            Do veľkej akcie Noc s Andersenom sa tohto roku po prvýkrát zapojila aj naša škola. Žiaci prvého, ale aj druhého stupňa, sa vďaka svojim učiteľom mali možnosť na jeden deň ocitnúť v rozprávke. Aby však na úvod pochopili, akým literárnym velikánom bol Hans Christian Andersen, pripravili si o jeho živote a spisovateľskej kariére projekty, ktoré odprezentovali svojim spolužiakom.  

          • O Tatrách s vysokohorským nosičom

            25. 3. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album O Tatrách s vysokohorským nosičom.

            Naši tretiaci a štvrtáci mali možnosť spoznať učivo o Vysokých Tatrách aj trošku z iného pohľadu, konkrétne prostredníctvom rozprávania vysokohorského nosiča Filipa Zachera, ktorý neprišiel len tak naľahko, ale priniesol so sebou aj krošne, ktoré niekoľkokrát do týždňa vynáša hore do hôr. Žiaci mali možnosť si tieto krošne vyskúšať a urobiť s nimi pár krokov po rovnej trase. Táto úloha však nebola vôbec jednoduchá, a tak veľmi rýchlo pochopili, aká náročná práca to je.