• Deň Zeme - 22. apríl

            24. 4. 2024

            SVETOVÝ DEŇ ZEME sa začal oslavovať v roku 1970 ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Už vyše 50 rokov si tak pripomíname, že 22. apríl je venovaný našej planéte. Deň Zeme je medzinárodne motivovaný sviatok, ktorý nám pripomína našu závislosť na zemských zdrojoch a upozorňuje nás na dopady ľudskej činnosti na životné prostredie. 

             

            Žiaci našej školy si takisto pripomenuli tento významný deň. Porozprávali sa o význame triedenia odpadu, dôležitosti lesov a vôd. Žiaci 8. ročníka pomohli zbierať odhodené papiere a odpadky v okolí školy. Všetci sme si uvedomili, že Zem treba chrániť nielen dnes, ale každý deň.

            uč. M. Šenkýr

          • Bylinky

            22. 4. 2024
            Pani učiteľka Olekšáková je na našej škole známa svojou láskou k záhradkárčeniu, k pestovaniu rôznej zeleniny a byliniek. Práve k tomu sa snaží viesť aj svojich žiakov, s ktorými do handmade paletového stojana vysadila rôzne druhy byliniek. V nasledujúcich dňoch a týždňoch tak  budú môcť žiaci druhého stupňa pozorovať, ako sa nimi posadené bylinky ďalej rozvíjajú. 
          • Burza šiat

            22. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Burza šiat.

            Pred pár dňami sa v ŠKD konala Burza šiat, obuvi, kníh a hračiek, ktoré pre žiakov zabezpečila predsedníčka Rodičovskej rady pani Anna Daniová. Roztriedené veci pekne pripravili a porozkladali pani vychovávateľky Vierka Šandorová a Zuzana Zubková a už nič nestálo v ceste tomu, aby si žiaci za ich pomoci mohli navyberať veci, ktoré sa im páčia a ktoré by boli prípadne vhodné pre ich príbuzných.

          • 1. ročník RomaQuiz-u

            21. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 1. ročník RomaQuiz-u.

            Dňa 19.04.2024 sa na našej škole konal 1. ročník RomaQuiz-u, vedomostnej súťaže, ktorú niekoľko týždňov pripravovali pani učiteľky Zuzka Zubková a Nikola Harakalyová - vymýšľali otázky, riešili tematickú výzdobu, pripravovali občerstvenie a nezabudli ani na návrh víťazného pohára. K dokonalosti akcie dopomohla aj pani učiteľka Vierka Šandorová, ktorá zabezpečovala registráciu tímov. Akcia splnila svoj účel, všetci zúčastnení sa zabavili, zoznámili a presieťovali. 

          • Jarka vo vysielaní RTVS

            21. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarka vo vysielaní RTVS.

            Naša žiačka Jarmila Hricková, ako výherkyňa krajského kola 8. ročníka recitačnej súťaže Rómovia recitujú, mala veľkú príležitosť odprezentovať svoj talent priamo v živom vysielaní RTVS v Banskej Bystrici pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov. Svoju televíznu premiéru zvládla perfektne, za čo si vyslúžila potlesk v štúdiu. Veľkou oporou počas vysielania jej bola spolužiačka Dominika Rybárová, s ktorou si následne užili krásy Banskej Bystrice. 

          • Exkurzia na Mestskom súde v Košiciach

            18. 4. 2024

            Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka sa 16. apríla 2024 zúčastnili exkurzie na Mestskom súde v Košiciach. Prítomní boli na dvoch verejných pojednávaniach, kde mali možnosť pozorovať ich procesný priebeh, výsluch znalca, argumenty právnych zástupcov, či štátneho prokurátora. Po skončení pojednávania sa predseda senátu,  JUDr. Jozef Mikluš v kratkosti venoval naším žiakom a ich otázkam. Ďakujeme.

            p. uč. Hedmeg

          • Exkurzia v Starej radnici

            18. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia radnica.

            V stredu 10. apríla sa žiaci šiestej a siedmej triedy vybrali objavovať jednu z najkrajších historický budov mesta Košíc, Starú radnicu. Vďaka milému sprievodcovi sme si mohli pozrieť jej honosné miestnosti a pokochať sa mnohými historickými pokladmi, ktoré sa v nej nachádzajú. Žiaci si dokonca vyskúšali poslanecké kreslá a nakukli do knihy návštev. Ďakujeme za prehliadku! 

            p. uč. Hedmeg

          • Ďakujeme za návštevu, Šani Sassi

            9. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ďakujeme za návštevu, Šani Sassi.

            Pozvanie vystúpiť na našej škole tentokrát prijal známy košický funky spevák Šani Sassi. Ani zlomená ruka ho nezastavila pri podávaní bravúrnych speváckych výkonoch, ktoré rozozneli celú našu telocvičňu. Pri známych rómskych hitoch upravených vo funky štýle sa k jeho spevu pridalo niekoľko našich žiakov. A keď zaznela pieseň September od  Earth, Wind & Fire, poskočilo srdiečko aj učiteľom! Bol to krásny hudobný zážitok pre veľkých aj malých, za ktorý veľmi pekne ďakujeme Šanimu Sassimu. 

          • Prednáška o HPV

            8. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška o HPV.

            Medičky z Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach v spolupráci so Zdravými regiónmi pripravili pre našich žiakov druhého stupňa prezentáciu o ľudskom papilomavíruse (HPV), na ktorú nadviazali tematickými aktivitami. V súčasnosti sa o tejto téme v spoločnosti veľa hovorí, nakoľko očkovanie proti rakovine krčka maternice je aktuálne bezplatné pre deti od 12 do 15 rokov. 

          • Tretiaci a informatika

            8. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tretiaci a informatika.

            Pani učiteľka Suranovská si pre svojich tretiakov pripravila zaujímavú aktivitu, ktorej cieľom bolo oboznámiť ich s počítačovým Skicárom. Vyskúšali si nakresliť rôzne farebné obrázky, ktoré si následne uložili. Začiatky práce s počítačom sú bezpochyby náročné, avšak využívanie tohto programu je dobrý spôsob, ako s tým u detí začať. 

          • Vesmír očami detí

            6. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí.

            Naši žiaci sa pod vedením pani vychovávateľky Šandorovej zapojili do výtvarnej súťaže Vesmír očami detí, kde mohli naplno využiť svoju fantáziu a ukázať svoj umelecký talent. Oficiálne výsledky súťaže síce ešte nevieme, ale pre nás sú už teraz víťazmi všetci zapojení. 

          • Futbalový turnaj

            4. 4. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbalový turnaj.

            Pár dní pred Veľkou nocou sa v našich priestoroch konal Priateľský futbalový turnaj, ktorý organizovalo ETP Slovensko. Okrem nás sa ho zúčastnili ďalšie štyri tímy, ktoré medzi sebou bojovali o víťazstvo. V celkovom poradí náš tím síce skončil štvrtý, ale sme o to viac motivovanejší do ďalších športových podujatí.